Víkendové školení - Lipno 2016

12.06.2016 11:07

Víkendové školení - Lipno 2016

(časová dotace 24 hodin)

 

 

Anotace:

Agrese; agresivita; zátěžové situace, akutní, rizikové v životě dítěte a rodiny:

Toto téma posluchače seznámí s pojmy jako je agrese a agresivita, teorií vzniku agrese, ať už vrozené či reaktivní. Téma zahrnuje i informace o frustraci, deprivaci a stresu jako faktorů ovlivňující vznik agresivního chování u dítěte.

Efektivní řešení konfliktů

Kurz je zaměřen na strategická řešení konfliktních situací v rodině. Součástí kurzu je seznámení s druhy konfliktu i typologií řešení, včetně metod při řešení krizí, efektivní komunikace v konfliktních situacích a schopnost rozlišit pozitiva a negativa rolí, které jsou součástí konfliktu.

Syndrom vyhoření

Syndrom vyhoření se projevuje v psychickém prožívání (v postojích a emocích), ve vztazích i v tělesné rovině. Psychické příznaky: ztráta nadšení, schopnosti negativně ovlivňují výkon osob pečujících a v evidenci. V kurzu se seznámíte s teorií syndromu vyhoření a jeho příznaky, ale také možnosti jak s tímto fenoménem pracovat a minimalizovat riziko rozvoje tohoto syndromu.

Nové metody v rámci SPOD

Agenda sociálně právní ochrany dětí, pod kterou spadá i výkon pěstounské péče využívá různé metody práce s rodinou, které se liší přístupem pracovníka a rodiny, ale vhodnosti pro použití v praxi. Tento kurz Vás seznámí s prostředky pro podporu rodiny, jako jsou rodinné a případové konference, facilitace a mediace, systematickým plánováním – individuálním plán ochrany dítěte a knihou života v rámci budování identity dítěte.

 

Během pobytu jsou zajištěny aktivity pro děti včetně odborného dozoru

 

Pension Vyhlídka se nachází na pravém břehu Lipenského jezera v obci Přední Výtoň. Asi 100m od pensionu se nachází farní kostel sv. Filipa a Jakuba, na který je překrásný výhled přímo z areálu a jezero lipenské přehrady je jako na dlani - vzdálenost 250 m.

 

Ubytování :   Rekreační apartmánový domek 

má 2 pokoje po 2 lůžkách, sociální zázemí se sprchou, teplá voda, WC.  Topení přímotopy.

Vybavení pokoje: dobrý standart v tomto typu ubytování. Povlečeno. Minibar. Malá terasa, zahradní nábytek, (parkování u objektu).

Doprovodný program pro dospělé i děti: Výtvarné aktivity - arteterapie, společenské hry zaměřené na sebepoznání, v případě "dobrého počasí" míčové hry, Pétanque, hulahop apod., v areálu možnost využití bowling, stolní fotbálek, kulečník.

Pro rok 2016 téma „indiánské léto, hledání ztraceného pokladu“.

Možnost využít atrakcí v obci Lipno nad Vltavou (Lanový park, bobová dráha, Vyhlídka

korunami stromů více na: https://www.lipnoservis.cz/), vzdáleném cca. 4 km. - za poplatek.

Stravování:    V restauraci plná penze

Doprava:       Vlastní- možno zajistit dopravu autobusem z Českého Krumlova.

 

Termíny:

12.06.2016 -  15.06.2016 (neděle až středa)

01.07.2016  -  04.07.2016  (pátek až pondělí)

07.07.2016 -  10.07.2016 (čtvrtek až neděle)

14.07.2016 -  17.07.2016 (čtvrtek až neděle)

18.07.2016 -  21.07.2016 (pondělí až čtvrtek)

21.07.2016 -  24.07.2016 (čtvrtek až neděle)

Příjezd od 16:00 hodin, odjezd po obědě.

 

Studijní pobyt zahrnuje: ubytování, studijní materiály a přednášková místnost, lektoři:  psychoterapeut, právník, speciální pedagog, sociální pracovník, aktivity pro děti a hlídání dětí po dobu školení zajištěno odborným personálem - respitní péče.  V rámci pobytu na Lipně cena zahrnuje plnou penzi.

 

Během školícího pobytu je možné zapůjčení různých sportovních pomůcek (míče, pálky, švihadla, hulahop, atd.)  Dále bude možné na místě zapůjčit odbornou literaturu.