Beseda s výkonnou ředitelkou UNICEF ČR Pavlou Gomba

07.04.2014 20:03

Dne 07.04.2014 od 16:00 hodin se v Městské galerii v Českém Krumlově, ul. Horní 155 uskutečnila beseda s výkonnou ředitelkou UNICEF ČR Pavlou Gomba o konfliktu a každodenním životě ve Středoafrické republice. Beseda navázala na výstavu fotografií, která je věnována konfliktu ve Středoafrické republice.

Výstavu pořádá občanské sdružení Paventia o.s. ve spolupráci s UNICEF ČR a Městskou knihovnou Český Krumlov.

 

Součástí besedy bylo možné shlédnout i příběh osmileté Isabel, jejíž rodina byla nucena uprchnout před probíhajícími boji do buše a kde již rok žijí v podmínkách doby kamenné. Video s názvem „Dlouhá cesta domů“ bylo natočeno ve Středoafrické republice českým televizním štábem. Pavla Gomba se s návštěvníky velmi poutavým přednesem podělila i o osobní zkušenosti z pracovní cesty ve Středoafrické republice.

 

Součástí zmiňované besedy, věnující se aktuální krizi ve Středoafrické republice, byl workshop, na kterém děti z pěstounských rodin malovali pohlednice UNICEF a šili panenky v rámci projektu UNICEF ČR „Adoptuj panenku a zachráníš dítě“. Všechny jejich výrobky bylo možné na výstavě zakoupit.  Po ukončení výstavy budou pohlednice a panenky poskytnuty UNICEF ČR k distribuci na dalších prodejních akcích. 

Děkujeme za spolupráci Mgr. Karle Votřelové, ředitelce Městské knihovny v Českém Krumlově, Pavle Gomba, výkonné ředitelce UNICEF ČR, mladým umělkyním za hudební vystoupení a návštěvníkům besedy za svou účast, kterým není lhostejná situace ve Středoafrické republice, neboť jen s Vaší podporou jim společně dokážeme pomoci.